Enjoy cooking
Browse over amazing
homemade recipes...
Home » » Roasted Eggplant with Cream Tomato Sauce

Roasted Eggplant with Cream Tomato Sauce

Written By Neerakar on Sunday, January 9, 2011 | 6:13 PM

This is a famous Greek dish that I am putting my own twist on. The inspiration for this dish came from the restaurant Agora in Dupont Circle, DC. Amazing food!!

Ingredients:
* 2 medium sized Eggplants
* Finely Chopped Spring Onions
* Thinly Sliced Ginger
* 4 Diced Garlic
* Thyme & Rosemary
* 1 tea spoon of Curry Powder
* Honey & Ginger Sauce
* Spicy Garlic Oil
* Salt & Pepper
* 4 diced plum tomatoes
* Quarter Cup of Cream
*  3-4 dried red chilly


Directions:


Preheat the oven to 350F. Take a baking dish and base the dish with little olive oil. In this case I am using a glass baking dish because it gives the eggplant a little roasted texture. Slice the eggplants (length wise), and use a fork to poke holes into the eggplants. Drizzle some spicy garlic oil on top of the eggplant. Season the eggplant with salt, pepper and curry powder. Then put the dish in the oven for about 10-12 minutes. Then increase the temperature to 450F for about another 8-10 mins.
In a heated pan, put some oil and sautee the red chillies, garlic, ginger, thyme and rosemary. After you put these ingredients, turn off the heat and let the oil flavor for about 2-3 mins.
Then turn on the heat and add the spring onions. Cook until the the spring onions turn slightly brown. Add 1/2 tea spoon of curry powder and the honey garlic sauce and sautee for about 2 mins.
Add the tomatoes. Make sure your heat is high at this time. Then season with salt & pepper.

Add cream and let it shimmer for about 12-15 minutes until the tomatoes are nicely cooked.
Above is the desired consistency for the tomatoes.
Take the eggplants out of the oven and drizzle a little bit of olive oil on top. Let it sit for about 2 minutes and slowly start to scoop the eggplants. Don't take it out, just leave it in the eggplant.
Bon Apetit 
Add the tomato sauce on top of the eggplant and drizzle a little bit of olive oil and garnish with cilantro. Now you can enjoy this amazingly simple yet delicious dish. More pictures on the bottom.


SHARE

About Neerakar

2 comments :

  1. Nhiều chị em thắc mắc rằng bà bầu uống nước lạnh ăn kem có tốt không và có ảnh hưởng đến thai nhi không, bà bầu bị u sơ tử cung có nguy hiểm không vì đang trong thời gian thai kỳ dễ ảnh hưởng tới sức khỏe của bé, bà bầu có nên uống vitamin c không vì vitamin c rất tốt cho cơ thể con người và không ngoài gì những mẹ bầu cả, mang thai ở độ tuổi nào là tốt nhất nhỉ, nhiều chị em lo lắng sợ không đủ tuổi mang thai, bà bầu đau dây chằng khi mang thai có nguy hiểm không và nó ra sao có ảnh hưởng đến thai nhi không.

    ReplyDelete
  2. Mang thai điều thiên nhiên của mỗi người mẹ, việc làm mẹ vô cùng hạnh phúc và thiên liêng. Nhưng trong thời gian mang thai sẽ luôn là nỗi lo cho các mẹ luôn phân vân bầu 3 tháng đầu nên ăn gì để an toàn cho thai nhi và mẹ. Việc mang thai trong 3 tháng đầu cuc kì quan trong cho mỗi thai phụ. Vì lúc này là giai đoạn các mẹ tập thích nghi với sự hình thành của bé trong tử cung và chính là thời gian để thai nhi hình thành và phát triển nên cung cấp đầy đủ dinh dưỡng cho 2 mẹ con. Và cũng trong thời gian ấy các mẹ cũng nên chú ý về việc bà bầu nên kiêng ăn gì để đảm bảo an toan cho thai nhi không ảnh hưởng tới những việc không vui. Đặc biệt nên tránh các chất kích thích các chất chua cay, chát hạn chế vận động và đi lại nhiều. Đặc biệt trong 3 tháng đầu các mẹ gặp trình trạng ngén ăn cho nên việc ăn uống rát khó khăn nên cần lựa chọn khẩu phần ăn của các mẹ nên thay đổi. Thêm rau vậy bà bầu nên ăn rau gì để an toàn và tạo cho mẹ không còn ngén ăn nữa. Cùng chúng tôi tìm hiểu nhé:

    ReplyDelete